Bedrijfsuitje organiseren? Lees hier een aantal tips!

Ben jij dit jaar organisator van het bedrijfsuitje? Het blijft een uitdaging om een geschikte activiteit te kiezen. Teamuitstapje biedt de tofste uitjes om jouw bedrijfsuitje tot een succes te brengen. Een zeer divers aanbod aan Corona proof activiteiten voor een familiedag, vriendenweekend, teamuitje of bedrijfsuitje. Lees onderstaande tips en ideeën om er een onvergetelijke dag van te maken op een veilige en verantwoordelijke manier.

Corona proof
Het vriendenweekend, familiedag of bedrijfsuitje stond gepland en kan niet meer doorgaan. Dan wil je toch nog iets doen om met elkaar in contact te komen op afstand. Teamuitstapje heeft de leukste corona proof uitjes die veilig en verantwoord zijn en voldoen aan de richtlijnen van de overheid. Er zijn allerlei activiteiten die je online of met 1,5 meter afstand kunt organiseren. Wel is het belangrijk dat de deelnemers geheel klachtenvrij zijn.

Plannen
Allereerst is het belangrijk dat zoveel mogelijk collega’s die dag beschikbaar zijn. Begin op tijd met het selecteren van een datum. Daarnaast moet je ook een keuze maken in de samenstelling van de groep. Kies je voor een bedrijfsuitje met of zonder partner en kinderen. Hoe groter de groep, hoe lastiger het plannen is. Houd vervolgens bij wie er wel en niet aanwezig kan zijn. Het aantal personen is erg belangrijk bij het kiezen van een uitstapje, voor reserveringen en eventuele inkopen.

Tip: Pak ieder jaar hetzelfde moment van het jaar (bijvoorbeeld het eerste weekend van juni). Dan weet iedereen waar ze aan toe zijn.

Activiteit kiezen
Het is belangrijk dat het uitje bij (het merendeel) van de groep past. Maak je het gezelschap enthousiast met een actieve activiteit of juist niet? In de natuur of in een stad? Binnen of buiten? Het regelen van een bedrijfsuitje is een hele klus, waarbij je veel keuzes moet maken. Het blijft lastig om iedereen tevreden te stellen. 

Teambuilding
Bedrijfsuitjes zijn een goed moment om collega’s op een andere manier te leren kennen. Leuke activiteiten voor teambuilding zijn Wie is de Mol, Expeditie Robinson, Escaperoom of een lipdub. Bij deze activiteiten staat samenwerken centraal en komen al snel ieders kwaliteiten aan bod. Deze uitjes zorgen ervoor dat het team hechter gaat worden. Daarnaast zorgt teambuilding niet alleen voor gezelligheid tijdens het bedrijfsuitje, maar ook voor effectiviteit op de werkvloer!

Voorpret
Geef een of meerdere hints om collega’s alvast op te warmen en nieuwsgierig te maken. Het is leuk om in de aanloop van het bedrijfsuitje al voor wat voorpret te zorgen. Zet bijvoorbeeld al een afbeelding met een hint op de groepsapp. Ook is het erg gezellig om het teamuitje samen met een paar collega’s te organiseren. De voorbereidingen zorgen al voor veel gezelligheid!

Mening vragen
Als je soms twijfelt kun je natuurlijk ook om de mening van collega’s vragen. Op deze manier sluit de dag het beste aan bij ieders wensen en kun je ze vooraf al enthousiasmeren. Ook is het belangrijk om rekening te houden met praktische zaken zoals dieetwensen, vervoer en lichamelijke beperkingen. Iedereen moet zich betrokken voelen deze dag, dus het is belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden. 

Napret
Natuurlijk is de napret na een gezellig bedrijfsuitje net zo belangrijk. Maak als aandenken foto’s en video’s zodat jullie nog lang kunnen napraten over deze dag. Door het vast te leggen kun je altijd nog even teruggrijpen naar deze leuke momenten. Ook is het altijd mooi om te bewaren als herinnering.

Veel succes met het organiseren van hét bedrijfsuitje!