namibie-specialist

Bezienswaardigheden in Namibië 

Steeds meer mensen beginnen de schoonheid van Namibië in te zien. En dat is niet zo gek, want de bezienswaardigheden in Namibië zijn werkelijk prachtig! Van oneindig lijkende woestijnlandschappen en groene wildparken tot diepe canyons en slaperige dorpjes. Huur een 4WD om dit allemaal met een individuele rondreis te bewonderen óf ga mee met een groepsrondreis. Laat je verrassen door Namibië en ga naar een Namibie specialist om je te laten inspireren! 

Canyons

In Namibië vind je de grootste canyon van Afrika, de Fish River Canyon. Deze kloof is zelfs zo lang (161 km) dat het de 2de langste kloof ter wereld is. Met een spannende hiketocht kun je met een gids over de bodem van de kloof wandelen. Doe dit bij zonsopkomst- of ondergang, want dan veranderen de rotswanden in allerlei verschillende kleurentinten. Houd dan je camera gereed om hier de mooiste foto’s te maken!  

Safari 

Vraag een inwoner van Namibië waar je het beste op safari kunt en 9 van de 10 keer krijg je als antwoord ‘Etosha National Park’. Dit is hét wildpark van Namibië. Olifanten, leeuwen, neushoorns en luipaarden… je vindt ze hier allemaal! Etosha National Park staat bekend om haar vele waterbronnen. Veel dieren komen hier hun dorst lessen. Voor jou goede plekken om tijdens een safari veel dieren te spotten! Je kunt ook op safari in Damaraland. Dit gebied staat bekend als de ultieme wildernis. Hier leven olifanten en ‘Bosjesmannen’ door elkaar. In Damaraland zijn veel bijzondere rotsformaties te zien en kamperen in de wildernis is hier een onvergetelijke ervaring!  

Kust 

De westkant van Namibië grenst aan de oceaan. Swakopmund is de populairste kustplaats. Als je hier bent voelt het alsof je in Duitsland rondloopt, omdat Namibië vroeger een kolonie van de Duitsers is geweest. Eet een goede schnitzel in een Duits café en maak langs de kust een mooie boottocht waarbij je dolfijnen en flamingo’s ziet. De kustlijn van Namibië bestaat voor een groot gedeelte uit verlaten stranden met voor de kust veel scheepswrakken en skeletten van walvissen. De zee voor de kust van Namibië is erg wild, vandaar ook de bijnaam ‘Skeleton Coast’. Met een jeep kun je over de stranden crossen of vlieg met een klein vliegtuigje boven de kust om dit allemaal goed te zien. 

reisbureau-namibie

Woestijn

Namibië staat vooral bekend om haar woestijnlandschappen. Vooral bij Sossusvlei vind je oranje zandduinen zoals ‘Dune 45’ die kenmerkend voor dit Afrikaanse land zijn. Grenzend aan de Sossusvlei vind je Deadvlei. Dit is een grote witte vlakte met vele dode zwarte bomen. Dit in combinatie met de oranje duinen en de felblauwe lucht op de achtergrond maakt Deadvlei enorm fotogeniek. Meer woestijnlandschappen vind je bij de Kalahari woestijn. Met een 4WD kun trotseer je de woestijn om op zoek te gaan naar leeuwen. In dit gebied leven bovendien ook de Bosjesmannen die je kunt ontmoeten en je een kijkje in hun dagelijkse leven geven. 

Rondreis Namibië boeken

Kun jij nu niet wachten om een rondreis door dit fascinerende land te beleven? Laat je rondreis door een reisbureau Namibië verzorgen om een reis te ervaren die je nooit meer zult vergeten. 

Geef een reactie