glamping Nederland

Een glamping in Nederland? Ze bestaan!

Glamping: dé vakantietrend die de wereld in rap tempo verovert. Glamping is het nieuwe kamperen. Wist je dat je ook een glamping in Nederland kunt vinden? Je hoeft er dus niet eens meer het land voor te verlaten. 

Wat is een glamping?

glamping Nederland

Het woord glamping is een samenvoeging van het woord camping en het woord glamour. Het betekent in principe kamperen met luxe. Een glamping tent is alsnog een tent en dus gemaakt van stof. Het verschil is echter dat je deze tent niet zelf mee hoeft te nemen en op hoeft te zetten: de glamping tent staat er al. Daarnaast heeft de glamping tent vaak meer luxe dan je gewend bent van een normale tent: vaak zijn ze voorzien van een toilet, soms van een douche en zelfs een keukenblok. Een glamping tent is dus eigenlijk een mix tussen een huisje en een tent.

Vanuit het buitenland

Glampings waren eerst heel duur. Deze unieke accommodatie was dus niet voor iedereen weggelegd. Nu zien we echter steeds meer glampings tevoorschijn komen in heel de wereld, en zelfs in Nederland. Je hoeft er dus niet half Europa voor af te rijden of een vliegtuig in te stappen. Glamping kan gewoon in eigen land! 

glamping Nederland

Hoe is glamping in Nederland?

Juist de glamping is uitermate geschikt voor in ons land. Een glamping tent is namelijk luxer en vaak ook iets warmer. Dat is ideaal voor die dagen in ons land dat het eigenlijk een beetje te nat of te koud is om te kamperen.