Gebruik een condoom tijdens je intieme bedmomenten!

Praat jij wel eens over seks? En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet de eerste seksuele voorlichting tijdens de biologieles, maar meer hedendaags. Bijna iedereen heeft namelijk wel seks, maar vinden we het allemaal toch nog wel een beetje ongemakkelijk om hierover te praten. Je hoeft natuurlijk niet je wilde fantasieën of bed ervaringen te delen, maar is het voor iedereen zeker aan te raden om hier gewoon eens over te praten. Iets waar nog redelijk vaak moeilijk over wordt gedaan, is namelijk het gebruik van condooms. De een beweert dat het niet lekker zit bij de man, bij een ander vindt de man het niet lekker zitten en zegt men vaak dat het gebruik van een condoom niet aantrekkelijk is.

Daarentegen kun je het juist wél aantrekkelijk en sexy maken. Er zijn namelijk vele condooms te verkrijgen die juist voor extra spanning zorgen in de slaapkamer en doe je het ook nog eens veilig. Waarom is een condoom nu zo belangrijk en wat zijn de mogelijkheden met condooms? Laten we er dieper op ingaan!

Waarom is het gebruik van een condoom zo belangrijk?

Condooms bestaan al erg lang en zijn ze altijd gebruikt ter voorkoming van het zwanger maken van een vrouw. Vroeger gebruikte men condooms van geweven stoffen (wat eigenlijk niet zorgde voor een ideale werking), maar kennen we tegenwoordig vooral de condooms gemaakt van rubber. Je hebt ze in dikke, dunne, extra dunne en nog veel meer maten. 

Het condoom zorgt er in eerste instantie voor dat je de kans op zwangerschap verlaagd, doordat het sperma van de man wordt opgevangen. Er is geen directe aanraking, waardoor de kans erg klein is dat de vrouw alsnog zwanger raakt. 

Doordat directe aanraking met de vagina wordt voorkomen, bescherm je jezelf en je bedpartner ook tegen seksueel overdraagbare aandoeningen, ook wel bekend als soa’s. Tijdens onveilige seks is hier altijd een kans om het over te dragen, maar ben je met een condoom juist beschermd!

Condooms in verschillende soorten en maten

Nu is het zo dat de condooms jou en je bedpartner genoeg zullen beschermen, maar is er te zien dat velen er toch liever voor kiezen om onveilig seks te hebben. Dit is totaal niet nodig, omdat je namelijk ook seks mét een condoom heel intiem en sexy kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor condooms met een smaakje, met ribbels of een andere variant, zodat je op een fijne en vooral veilige manier een intiem moment zult beleven!

Geef een reactie