Geld besparen op verschillende manieren

Het blijft altijd handig om op bepaalde manieren wat extra geld te besparen, zodat je zo min mogelijk onnodig geld uitgeeft. Het is beter om geld in je zak te houden dan om het zomaar uit te geven. Door iedere maand extra geld te besparen kun je op een langer termijn je buffer steeds meer uitbreiden. Iedere maand krijg je namelijk weer te maken met vaste lasten en een aantal rekeningen die betaald moeten worden. Daarom is het verstandig om eens kritisch te kijken naar al je uitgaven en om te kijken of je niet op bepaalde rekeningen wat geld kunt besparen. Toch blijft het soms lastig om financiële vraagstukken aan te pakken, maar als je je daar eenmaal mee bezighoudt dan gaat het je steeds makkelijker af. Ik heb me de laatste tijd ook meer gericht op al mijn rekeningen en gekeken naar verschillende manieren waarop ik wat extra geld kan besparen. Hieronder zal ik een aantal tips weergeven die voor mij gewerkt hebben.

1.  Tref een goede voorbereiding. Het is belangrijk om een duidelijke planning en overzicht te maken en om je daar vervolgens aan te houden. Je kunt vrij snel een overzicht opstellen van alle maandelijkse uitgaven en inkomsten. Op die manier zie je wat er iedere maand onderaan de streep overblijft. Daarnaast kun je eenvoudig in kaart brengen hoe veel je iedere maand aan bepaalde rekeningen kwijt bent en kun je makkelijker zien waar je op kunt besparen.

2. Kijk naar interessante acties. Iedere dag zijn er weer verschillende kortingsacties beschikbaar en daar kun je handig gebruik van maken. Waarom zou je namelijk niet zoveel mogelijk besparen op de producten die je dagelijks gebruikt? Neem vooral de folders mee van de plaatselijke supermarkten en drogisterijen en kijk daar eens in naar de verschillende kortingsacties. Er kan altijd wel iets handigs tussen zitten.

3. Bekijk al je abonnementen. In deze tijd zijn er ontzettend veel verschillende bedrijven die diensten aanbieden in de vorm van maandelijkse abonnementen. Denk maar eens aan de streamingsdiensten zoals Netflix en Spotify. Misschien maak je zelfs nog wel gebruik van nog meer diensten die je eigenlijk niet nodig hebt of zou kunnen veranderen naar een familie abonnement. Wanneer je een dienst deelt met meerdere mensen ben je een stuk goedkoper uit.

4. Hand op de knip. Het is belangrijk om te blijven genieten van het leven, maar daarvoor hoef je niet altijd je portemonnee te trekken. Je kunt ook even iets minder uiteten gaan en juist meer gezellig thuis gaan koken. Je kunt al een hoop geld besparen door iets vaker de hand op de knip te houden.

5. Wees zuiniger met energie. Iets waar ik me de laatste tijd veel mee bezig heb gehouden is het zuiniger omgaan met mijn energieverbruik. Ik heb besloten om minder water te gebruiken en om vaker apparaten van het stroom te halen. Daarnaast heb ik veel lampen vervangen voor led lampen. Deze lampen zijn een stuk zuiniger wat betreft het energieverbruik. Bij led panelen winkel bes led kon ik terecht voor mijn led verlichting.