rügen

Het Duitse eiland Rügen bezoeken met kinderen? Bezoek deze leuke attracties

Rügen is het grootste eiland van Duitsland. Je komt er door eerst naar Stralsund te rijden en daar de twee kilometer lange brug over te rijden tot op het eiland. Het eiland Rügen is vooral bekend om z’n natuurparken, dichte bebossing en grillige kusten. Evenwel is dit ook een prachtige vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Hieronder lees je drie voorbeelden van leuke activiteiten die je met kinderen kunt ondernemen als je op Rügen vakantie viert.

rügen

Dinosauriërland

Veel kinderen raken al op jonge leeftijd gefascineerd door dinosauriërs. Dat komt goed uit als je op Rügen bent, want daar is het Dinosauriërland te bezoeken, oftewel een park dat helemaal om dino’s draait. Je loopt door dit park een route van zo’n anderhalve kilometer. Onderweg doe je als bezoeker allerlei toffe wetenswaardigheden op over deze ontzagwekkende dieren uit een ver verleden. Er zijn maar liefst 125 modellen van dinosauriërs te bezichtigen. Daarnaast zijn er verschillende leerzame spelletjes te doen.

Karls Erlebnis Dorf

Karls Erlebnis Dorf is een pretpark met als thema’s aardbeien en het leven op de boerderij. Er zijn diverse interessante attracties voor kinderen van verschillende leeftijden. Denk hierbij aan onder meer een achtbaan, een klimtoren, glijbanen en mini-kart. In de parkwinkel kun je allerlei leuke en lekkere producten kopen, niet zelden met aardbeien als centraal element.

Rasender Roland

Wanneer we het over Rasender Roland hebben, dan hebben we het over een trein, maar niet zomaar eentje: dit is een stoomtrein die van origine uit 1895 komt. Als je met deze trein reist, dan is dat dus een totaal andere belevenis dan in een moderne trein zoals we die nu kennen. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is reizen met deze trein een ervaring om nooit meer te vergeten.

Geef een reactie