groepskamperen

Redenen waarom kamperen leuk kan zijn

Er zijn heel wat dingen die je kunt doen tijdens je vakantie. Je kunt bijvoorbeeld met een cruiseschip naar de Bahama’s, roadtrippen door Amerika, een zonvakantie in Marbella of je kunt het gezellig en voordelig houden door in eigen land lekker te gaan kamperen, zoals bij Kampeerterrein De Abbert.

Vrijheid

Allereerst is vrijheid toch wel het grootste voordeel van kamperen. Tijdens je vakantie wil je het liefst aan zo min mogelijk denken en aan zo weinig mogelijk vastzitten. Door te kamperen kun je gaan en staan waar je wil, en dat terwijl je al je spullen en zelfs een soort tweede huis bij je hebt.

Voor sommige mensen is kamperen ook juist een soort manier om even terug te gaan naar de basis en om je terug te trekken van het dagelijks leven. Je kunt namelijk tot rust komen en je hoofd leeg maken door bezig te zijn met kokkerellen of eens tijd door te brengen met je gezin en met weinig spullen – door de beperkte capaciteit van een camper – er juist een geweldige vakantie van te maken.

Manieren om te kamperen

Er zijn heel wat manieren om te kamperen. De meeste mensen kiezen ervoor om te kamperen op een camping. De meeste mensen kiezen ervoor om met hun partner of gezin met kinderen te kamperen. Vaak zijn er op campings veel activiteiten te doen voor kinderen en er zijn daarnaast ook heel veel spelletjes en activiteiten zelf te bedenken, zoals bordspellen of frisbeeën.

Naast het bekende kamperen met je gezin is groepskamperen ook heel populair. Met groepskamperen kun je met een grotere groep mensen, zoals met vrienden of familieleden, een onvergetelijke vakantiebeleving op de camping.

Maar er zijn meer manieren om te kamperen. Zo kun je bijvoorbeeld op een grasveldje in de open lucht een tentje opzetten of met een vouwwagen de Ardennen in. Er bestaan naast standaard campings ook luxe campings, waarbij je in alle luxe in een kant-en-klare bungalowtent vertoeft.

Tegenwoordig kun je naast het huren van een plek op de camping ook kiezen voor bijvoorbeeld een blokhut in een park. Dit zijn kleine en gezellige huisjes. Vooral in het noorden van Europa vind je zulke blokhutjes. Dit brengt het kamperen naar een ander niveau.