Wat te doen in de vakantie tijdens corona?

Door het coronavirus dat momenteel door Nederland raast zijn onze mogelijkheden wat betreft de vakanties een stuk kleiner geworden. Waar we in normale tijden de keuze hadden tussen alle landen in Europa en de wereld om naar toe te gaan, is dat tegenwoordig niet meer zo makkelijk. Heel veel van de landen buiten Nederland zijn voor ons code rood geworden, waardoor er geadviseerd wordt om hier niet naar toe te gaan op vakantie. Als je dit wel doet moet je verplicht in quarantaine bij thuiskomst en dat wil je natuurlijk niet.

Wat kun je dan nog wel doen tijdens de vakanties? Wij leggen een aantal mogelijkheden voor je voor.

Gewoon in eigen land blijven

Een van de makkelijkste keuzes die je hebt is om gewoon lekker in eigen land op vakantie te gaan. Nederland heeft ongelooflijk veel moois te bieden, waar je waarschijnlijk helemaal nog niet eens van af weet. Een mooi moment om dit eens te ondervinden dus. Ben je met een grote groep? Dan kun je kiezen voor een 8 persoons vakantiehuis. Deze huizen staan mooi in de natuur waardoor je al je geluk op kunt om het mooie van Nederland eens te gaan ontdekken met vrienden en/of familie.

Vakantiedagen opsparen

Je kunt er ook voor kiezen om gewoon de dagen op te sparen die je hebt. Dan werk je gewoon een jaartje lekker door zonder vakantie zodat je het jaar erop meer dagen over hebt om een langere vakantie te kiezen. Of je laat je vakantiedagen gewoon uitbetalen als dit mogelijk is bij je werkgever. Niet iedere werkgever is hier even makkelijk in, dus er is een kans dat deze mogelijkheid voor jou niet bestaat.

Niettemin is ook dit een goede optie als je gewoon klaar bent met dit jaar en volgende jaren extra wilt genieten.