Zo creëer je een luxe interieur op budget

Iedereen droomt wel van het hebben van het een luxe interieur: het gevoel dat je een vijf-sterren hotel binnen wandelt na een lange dag werken of dagje weg. Niets is fijner. Toch is een volledig luxe interieur niet voor iedereen financieel haalbaar, want aan veel meubels en accessoires kan een groot prijskaartje aan vast zitten. Echter, je hoeft je geen zorgen te maken: ook met minder geld kun je een prachtige luxe interieur creëren. Check snel onderstaande tips!

Spiegels

Kijk maar eens in menig luxe interieur en één ding zal je opvallen: het gebruik van spiegels! Je kunt ze overal ophangen, bijvoorbeeld in de gang, in de woonkamer of in de keuken. Spiegels passen namelijk overal. Ze zijn ook niet alleen praktisch, maar voegen dus ook echt wat toe aan je interieur. Bovendien laten spiegels je woning ook nog eens groter lijken. Dit komt door de diepte die gecreëerd wordt. Dit is ook het geval met schilderijen: deze zijn ook goede alternatieven om aan de muur te hangen. Je creëert namelijk toch een luxueuze gevoel, zonder dat je te veel poespas aan de muur hoeft te hangen.

Minimalisme

In een luxe hotel is het altijd netjes, schoon en opgeruimd. Dit geeft een rustgevende en uiteindelijk ook luxere uitstraling. Als je graag een luxe interieur wilt hebben, zorg er dan voor dat jouw woning ook opgeruimd en netjes is. Haal tierelantijntjes weg uit de kast, verwijder onnodige foto’s of kaartjes aan de muur en zorg ervoor dat er niet te veel spullen op tafel liggen. In een luxe interieur geldt namelijk less is more. Je hebt namelijk niet veel nodig: juist een paar pronkstukken of mooie accessoires en netheid en je komt al een heel eind!

Kleuren

De kleur die je gebruikt in je woning heeft een grote impact op het gevoel dat je creëert. Ga je bijvoorbeeld voor felle kleuren, zoals groen of geel, dan krijg je een vrolijke uitstraling, maar niet erg luxe. Om wel een luxe gevoel te krijgen, kies je juist voor lichte en donkere kleuren. Het is goed om een contrast te hebben. Zo kan je bijvoorbeeld de muren wit schilderen, maar een wand bijvoorbeeld een donkere kleur geven. Ook kun je een felle kleur bank, bijvoorbeeld van Solfelt, tegen een donkere muur aanzetten; je creëert dan een aparte maar chique uitstraling!

Geef een reactie