Zó style je jouw luxe tuinkamer

Tegenwoordig zie je in menig tuin wel een tuinkamer staan. Dat is iets anders dan een serre of een overkapping, aangezien dit letterlijk een ”kamer” is met muren en niet is vastgebouwd aan het huis. Het is dus een losgedeelte in de tuin waarin je ‘s zomers heerlijk kunt genieten van het buitenleven en ‘s winters gezellig kunt borrelen. Maar om het gezellig te maken, moet de inrichting van jouw tuinkamer ook leuk zijn. Houd je wel van een beetje luxe? Dan kun je met onderstaande tips gemakkelijk een luxe tuinkamer creëren.

Creëer harmonie

In een tuin staat het vrolijk als er allerlei bloemen en planten van verschillende kleurtjes en formaten zijn. Echter, dit draagt niet echt bij aan een luxe stijl. Zo ook niet in jouw tuinkamer. Zorg er daarom voor dat je één bepaalde stijl en kleur doorvoert in je luxe tuinkamer. Bijvoorbeeld een donkere kleur. Zo staan metalen banken en stoelen mooi, maar ook donker hout. Dit kun je weer contrasteren met lichter hout als accessoires. Het belangrijkste is dat je niet te veel tierelantijntjes plaatst, want dit kan erg rommelig overkomen.

Plaats glas

Door glas te plaatsen, zorg je voor een open ruimte met extra veel lichtinval. Hierdoor worden de donkere kleuren van de luxe uitstraling minder hard en zorg je voor een evenwicht. Bovendien geeft glas een groter gevoel van vrijheid en laten ze de ruimte groter lijken. Ook hoef je minder snel de verlichting aan te doen op lange zomeravonden en kan je ook nog eens goed de rest van de tuin in de gaten houden!

Op metalura.nl vind je nog meer tips over hoe je jouw tuinkamer op een luxe manier kunt inrichten. Neem dus snel een kijkje!

Geef een reactie